На Волині затримали злочинців, які розповсюджували небезпечний мобільний додаток

27.02.2018 / Новини

Програма маскувалася під мобільний додаток для пошуку друзів та була запрограмована на викрадення коштів з банківських рахунків користувачів мобільного банкінгу.

Працівники Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими Луцького районного відділення поліції задокументували протиправну діяльність зловмисників, які займалися поширенням шкідливого програмного засобу, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу смартфонів.

Про це поінформували у Департаменті кіберполіції Національної поліції України.

Поліцейські встановили: до сзлочинної групу входило двоє – 23-річний волинянин та 20-річний мешканець Херсонщини.

Вони створили та поширювали програму, яка мала декілька адміністративних панелей. Ця програма, після завантаження на смартфон перевіряла наявність встановленого «мобільного банкінгу», надсилаючи смс-запити на запрограмовані спеціальні номери. У подальшому відбувалося виведення коштів через систему миттєвих інтернет-розрахунків «WebMoney Transfer» на банківські рахунки зловмисників.

Програма була замаскована під мобільний додаток для пошуку друзів. Наразі встановлено, що таким чином підозрюваним вдалося інфікувати більше 2 тисяч мобільних пристроїв.

Обом зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину.

Їм обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*