На Волині викрили схему незаконного ввезення та продажу автозапчастин

23.08.2019 / Новини

Податковою міліцією Волині викрито схему незаконного ввезення в Україну автозапчастин, які реалізовувались через Інтернет-магазини.

Податковою міліцією Волині під процесуальним керівництвом прокуратури області викрито схему з незаконного ввезення та реалізації автомобільних запчастин відомих світових брендів, – інформують в ГУ ДФС у Волинській області.

В рамках операцій «Рубіж», «Мережа»та розслідування кримінального провадження за ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення віл сплати податків) встановлено осіб, які організували схему незаконного ввезення на митну територію України високовартісних автомобільних запчастин шляхом подрібнення партій товарів та з приховування від митного контролю.

Надалі незаконно ввезенні товари реалізовувались на території України через мережу Інтернетза готівкові кошти,з використанням можливостей поштово-експедиторських служб. При цьому, з метою ухилення від сплати податків, місцевими «бізнесменами» не відображались реальні обсяги реалізації товарів.

З метою ліквідації такої незаконної схеми, податковою міліцією Волині проведено огляди за адресами офісних та складських приміщень діяльності Інтернет-магазинів. В результаті  виявлено та вилученопонад 8000одиницьавтомобільних запчастин відомих світових брендів (автомобільні фільтри, радіатори, частини ходових, підвісок, кузовів та інше), орієнтовною вартістю більше 2 мільйонів гривень.

Крім того, вилучено комп’ютерну техніку, чорнові записи, банківські картки та іноземні документи, що підтверджують використання схеми мінімізації митних платежів в частині їх ввезення,  шляхом подрібнення партій, а також документи, які вказують на факти реалізації таких запчастин за необліковану готівку.

На даний час вирішується питання про накладення арешту, проведення огляду вилучених ТМЦ та призначення відповідних експертиз.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*