На Волині викрили прокурора, який нібито займався фабрикуванням справ

17.08.2019 / Новини

На Волині викрили прокурора у вимаганні хабарів за нездійснення тиску на бізнес, себто просив власника заправки надати йому талони на пальне. 

У п’ятницю, 16 серпня, оперативники Управління захисту економіки у Волинській області, слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Києві за процесуального керівництва Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України затримали фігуранта справи під час одержання чергового ʺтраншуʺ у вигляді талонів на 100 літрів пального — інформує прес-служба Нацполіції.

З метою недопущення фактів тиску на представників бізнесу з боку правоохоронних органів працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції та теруправлінь проводять заходи з викриття корупційних проявів. Так, оперативниками управління у Волинській області було викрито начальника відділу місцевої прокуратури, який з метою одержання ʺвинагородиʺ займався фабрикуванням справ.

Під час слідства оперативники, слідчі теруправління ДБР за процесуального керівництва Генеральної інспекції ГПУ встановили, що фігурант протягом тривалого часу ʺзвертавсяʺ до власника заправної станції з пропозицією. Громадянин щомісячно надає прокуророві визначену кількість дизпалива, а він не втручається у діяльність АЗС. Після отримання відмови – прокуратурою було відкрито кримінальне провадження, проведено обшук та вилучено обладнання з АЗС та 1 200 літрів дизельного пального.

Пізніше вказане кримінальне провадження було закрито. Однак, згодом, керівник відділу місцевої прокуратури знов почав вимагати від підприємця неправомірну вигоду, а саме 100 літрів пального за не втручання у бізнес, в інакшому випадку – кримінальне переслідування.

Наразі фігуранта затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Досудове розслідування проводиться у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 КК України.

На Волині прокурор вимагав у власника заправки талони на пальне. ФОТО

На Волині прокурор вимагав у власника заправки талони на пальне. ФОТО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*