На Волині видворили 9 нелегальних мігрантів

29.09.2016 / Новини

Після втручання прокуратури області за межі України видворено 9 нелегальних мігрантів, які перебували у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог чинного законодавства про адміністративні правопорушення при поміщенні та триманні іноземців у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Установлено, що станом на 16 вересня 2016 року у Волинському пункті тимчасового проживання іноземців утримувалося 11 іноземців, які перебувають там на підставі рішень Чопського прикордонного загону та рішень Ужгородського міськрайонного суду про примусове видворення.

При цьому адміністративний суд, який, згідно з чинним законодавством, під час вирішення питання про примусове видворення може прийняти рішення про затримання іноземця або особи без громадянства з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців як захід забезпечення примусового видворення, таких рішень не приймав.

Відтак, станом на 20 вересня 2016 року, законні підстави для перебування у Волинському ПТПІ двох громадян Республіки Конго, двох громадян Республіки Грузія та семи громадян Республіки В’єтнам, які не є затриманими в установленому порядку, були відсутні.

За реагування прокуратури області нині 9 нелегальних мігрантів уже звільнені з пункту тримання та видворені за межі України. Питання про видворення ще двох – вирішується.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*