На Волині встановили рекорд України з випікання сирників

21.11.2017 / Новини

У селі Сирники Луцького району Волинської області встановили рекорд України з випікання сирників, до якого долучилися жителі кількох сіл та місцеві ресторатори.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

«Встановити рекорд вирішили на зборах селян. Після цього дали клич по селах, створили групу в месенджері, до неї приєдналися 240 користувачів. А сьогодні, 20 листопада, рекорд зафіксували на рекреаційному пункті села Сирники, на березі ставу», – розповіла голова Княгининівської об’єднаної територіальної громади Олена Твердохліб.

Серед усіх найбільше – 262 сирники – насмажила місцева жителька Олена Омельченко зі своїм сином. А загалом в процесі рекорду його учасники спекли 3917 сирників.

За словами Твердохліб, всі виготовлені сирники, за рішенням громади, передадуть в будинки для дітей-сиріт, госпіталі для учасників АТО і будинки для людей поважного віку.

Офіційний представник Книги рекордів України в західному регіоні, заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький зауважив, що українці полюбляють встановлювати рекорди із сирниками.

«Щодо сирників, то це не перший рекорд в Україні. Для прикладу, встановлено рекорд щодо виготовлення найважчого сирника – 200 кілограмів. Щодо рекорду по кількості сирників, то на одному з підприємств їх насмажили близько 2 тисяч штук, однак офіційно це не підраховувалося і як рекорд не фіксувалося», – сказав він.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*