На Волині вперше виявили новий підтип штаму «Дельта»

20.11.2021 / Новини

На Волині та ще у семи регіонах України вперше виявили новий підтип штаму коронавірусу «Дельта».

Як передає кореспондент УНІАН, про це 20-го листопада на брифінгу заявив керівник державної установи “Одеський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Віталій Гончаров.

За його словами, цей варіант “Дельти”, виявлено у Львівській, Одеській, Волинській, Херсонській, Закарпатській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській областях.

Він зазначив, що про властивості нового підтипу відомо небагато, але вчені Інституту генетики Лондонського університету з’ясували: він як мінімум на 10-15% заразніший, ніж “звична” “Дельта”.

“Не виключено, що цей підтип може бути найбільш заразним серед усіх варіацій коронавірусу”, – сказав Гончаров. – Штам “Дельта” себе виправдав щодо своїх агресивніших властивостей.

Внаслідок значної контагіозності штаму зменшилась тривалість інкубаційного періоду – з 14 до 3-5 днів. Значно збільшився показник летальності. Це наслідок тяжкого клінічного перебігу захворювання, що потребує госпіталізації та кисневої терапії. Страждають люди різного віку”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*