На Волині відбудеться перший в історії України Чемпіонат Європи з легкої атлетики

06.07.2019 / Новини, Спорт

Упродовж 6-7 липня у Луцьку на стадіоні «Авангард» триватиме командний чемпіонат Європи з легкоатлетичних багатоборств (Суперліга).

У четвер, 5 липня, відбулася пресконференція, присвячена змаганням, – інформує Конкурент.

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул зазначив, що це перші змагання такого рівня з легкої атлетики, які відбуваються на території України: «Ми пишаємося, що це відбувається у Луцьку! Тут люблять та цінують легку атлетику».

Функціонер зазначив, що місцева й обласна влада докладають чимало зусиль, щоб розвивати легку атлетику в регіоні: «У нас тут чудовий стадіон. І незважаючи на всі складнощі, ми змогли довести, що нам до наснаги провести чемпіонат у Луцьку».

Ігор Гоцул зауважив, що багатоборства – це складний вид як для спортсменів, які змагаються упродовж двох днів в десяти та семи видах (чоловіки і жінки), так і для глядачів, для яких змагання розтягуються у часі. Разом із тим він вірить, що на трибунах буде достатньо глядачів.

«Упродовж останніх трьох років ми доклали чимало зусиль, щоб сформувати у Луцьку публіку, яка буде ходити на стадіон», – резюмував він.

Нагадаємо, що упродовж 6-7 липня у Луцьку на стадіоні «Авангард» змагатимуться вісім європейських збірних: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*