На Волині в 2019 році майже 70 осіб постраждали від небезпечних інфекцій

13.07.2019 / Новини

Епідемічна ситуація інфекційних захворювань у Волинській області, як і в Україні загалом, протягом року та зараз напружена.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Спостерігається ріст захворюваності гострими кишковими інфекціями, для яких характерний сезонний підйом. З початку року у Волинській області зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій – 2 спалахи сальмонельозу та одне групове харчове отруєння спричинене стафілококом, в котрих постраждало 58 осіб, з них 24 дитини.

Значна частина з них пов’язана з перебуванням у закладах громадського харчування, місцях масового відпочинку людей, в тому числі оздоровчих закладах для дітей.

Крім того, у 2019 році уже зареєстровано 10 випадків хвороби Лайма (у м.Луцьку – 6 випадків, Маневицькому районі – 2 випадки, містах Ковелі, Нововолинську по 1-му випадку). Серед постраждалих – дитина віком 10 років.

Напади кліщів відбувались під час відпочинку у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України м. Луцька, парку імені 900-річчя Луцька, на прибудинкових територіях та під час перебування на дачних масивах.

До закладів охорони здоров’я області за допомогою з приводу укусів або присмоктування кліщів щотижнево звертається 30–50 осіб. При мікроскопічному дослідженні знятих з людей кліщів, в 30 % виявлені позитивні знахідки борелій.

На сьогодні  ситуація із захворюваності на кір стабільна. Щотижнево реєструється зменшення кількості хворих. Спорадичні випадки захворювань, без епідемічного поширення, реєструються на окремих адміністративних територіях області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*