На Волині учасники бойових дій можуть скористатися пільговим розмитненням «євроблях»

17.11.2021 / Новини

Другий етап спрощеного митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією триває до 8-го лютого 2022 року.

Учасники бойових дій, які можуть документально підтвердити своє перебування на території проведення ООС, про можливість скористатися митними спрощеннями та пільгами в оподаткуванні авто “на єврономерах” згідно із законами України №1402-ІХ та №1403-ІХ, – повідомляє пресслужба Волинської митниці.

Зокрема, учасники бойових дій, які перебували безпосередньо на території ООС більш як 90 днів з дня набрання чинності законів (з 15 травня 2021 року), можуть користатися цими спрощеннями по 8 лютого 2022 включно.

Спрощення процедури митного оформлення стосується легкових автомобілів та автомобілів для перевезення вантажів загальною вагою до 3,5 тон, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року, перебувають в Україні, з року випуску яких минуло 5 і більше років.

Такі транспортні засоби тимчасово звільняються від сплати ввізного мита. Для їх митного оформлення власники транспортних засобів сплачують: акцизний податок (сума коефіцієнтів за формулою: вік авто + тип двигуна + об’єм двигуна) та ПДВ в розмірі 20 відсотків від акцизного податку.

Здійснити митне оформлення таких авто у зоні діяльності Волинської митниці учасники бойових дій можуть на митних постах “Луцьк” або “Ковель”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*