На Волині у супермаркетах та школах знайшли порушення пожежної безпеки

05.04.2018 / Новини

2 квітня співробітники ДСНС здійснили перевірки 20-и об’єктів з масовим перебуванням людей області, за результатами яких складено 11 протоколів.

Рятувальники оглянули шляхи евакуації, перевірили вогнегасники та інші первинні засоби пожежогасіння, вивчили готовність персоналу об’єктів до дій у разі виникнення пожеж та інших ситуацій, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Тож перевірка ТзОВ “Золота Легенда” у місті Володимирі-Волинському, що на вулиці Устилузькій, 154, засвідчила відсутність укладеного договору на обслуговування системи протипожежного захисту (автоматичної пожежної сигналізації), а також відсутність вогнезахисного обробляння горища.

Натомість у будівлі Камінь-Каширської райспоживспілки (м. Камінь-Каширський, площа Культури, 15) відсутня система пожежної сигналізації, дерев’яні елементи не піддано вогнезахисному оброблянню, відсутній пристрій блискавко захисту, а кількість вогнегасників недостатня.

Що ж стосується супермаркету “Слайга” та кафе “Бочка”, що у Ковелі на проспекті П. Могили, то інспектори теж виявили ряд протипожежних недоліків: приміщення кухні не обладнано модульною системою пожежогасіння, сигнал від спрацювання системи протипожежного захисту (приймально-контрольних приладів) не виведено на централізований пункт прийняття тривожних сповіщень, а також відсутні дані щодо визначення пожежної небезпеки облицювальних матеріалів стін та стелі у приміщенні кафе. Схожі проблеми й у кафе “Оранж”, що розташоване на вулиці Незалежності у Ковелі.

Ряд протипожежних порушень зафіксовано й в будівлі кафе “Романівська садиба”, розташованого у селі Війниця Локачинського району. Зокрема, не проведено вогнезахисне обробляння дерев’яних елементів покрівлі, вийшов термін експлуатації вогнегасників, а сигнал від систем протипожежного захисту не виведений на пульт центрального спостереження.

Однак, у народному домі “Просвіта” міста Ковеля при проведенні позапланової перевірки порушень не виявлено, а запропоновані в приписі заходи виконані.

У навчально-виховному комплексі селища Ратне дерев’яні конструкції горища не оброблено вогнетривким розчином, не обладнано пожежною сигналізацією об’єкти, не влаштовано пожежну водойму, а вогнегасники не направлено на технічне обслуговування.

А у Рожищенському коледжі Львівського НУВМ та БТ ім С.З. Гжицького не проведена перевірка стану вогнезахисного покриву (просочення), електромережа не перевірена на омічний опір ізоляції, відсутній блискавкозахист над будівлею, не введена в експлуатацію система автоматичної пожежної сигналізації.

“З усіма працівниками закладів та обслуговуючим персоналом рятувальники провели інструктажі з порядку дій на випадок пожеж чи кризових ситуацій, практично вчать користуватися вогнегасниками та відпрацьовують порядок евакуації людей з будівель на випадок загрози їх життю чи здоров’ю. За результатами перевірок керівникам установ і закладів вручають приписи з термінами для усунення виявлених порушень правил пожежної безпеки”, – зазначив начальник управління ДСНС у Волинській області Володимир Грошовінчук.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*