На календарі 18 квітня: день теплий, а вночі прохолодно — до стійкої гарної погоди

18.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.22, зайде о 20.24. Тривалість дня — 14 год. 02 хв.

* * *

Іменинники: Марко, Юрій, Георгій, Семен.

* * *

18 квітня в історії України

1897 — народився Мар’ян Крушельницький, український актор, режисер.

1961 — у Києві придушено демонстрацію проти закриття Андріївської церкви.

1995 — Київська міська рада ухвалила рішення про повернення древнього герба міста із зображенням архангела Михаїла.

2007 — Україна і Польща здобули право проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Вишнівська ОТГ отримала від митниці понад мільйон гривень

Основним завданням Волинської митниці як територіального підрозділу Державної фіскальної служби України є наповнення державного бюджету через адміністрування митних платежів і зборів. Проте вклад митниці у місцеві бюджети територіальних громад Волині також є суттєвим. Податок на доходи фізичних осіб, працевлаштованих на митниці, як відомо, сплачується за місцем реєстрації юридичної особи.

Для прикладу, за перший квартал 2018 року до місцевого бюджету Вишнівської об’єднаної територіальної громади було переказано 1,16 мільйона гривень, у місцевий бюджет Рівненської ОТГ – 1,14 мільйона гривень, у місцевий бюджет міста Устилуга – 251 тисячу гривень, у місцевий бюджет Млинівської сільради (на території якої розташований митний пост Доманове) – 277 тисяч гривень ПДФО.

* * *

Погода 18 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 3-8 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

18 квітня вшановується пам’ять святого мученика Феодула, читця. У народі святого називали Федул Вітренник: “Прийшов Федул — тепляк подув”. Якщо у цей день була негода, то говорили: “Федул губи надув”. До цього часу ще ймовірні морози, але після Федула влада зими вже втрачена на довгий час. У цей день приходить перше справжнє тепло і прокидаються цвіркуни. Також в народі вважається, що коли 18 квітня день теплий і безвітряний, а вночі стає прохолодно — чекай стійкої гарної погоди.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*