На Волині у продажу знову виявили небезпечні іграшки (ФОТО)

03.02.2018 / Новини

У продажу на Волині виявили іграшки, що не відповідали вимогам безпеки.

Про це повідомляють у головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області.

Відомо, що під час проведення двох планових перевірок у розповсюджувачів дитячих іграшок спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду обласного управління Держпродспоживслужби виявили продукцію, що не відповідає вимогам.

Так, зокрема, на прикріпленій до неї етикетці, пакуванні відсутній знак відповідності технічним регламентам. Крім того, виробником та імпортером не зазначене власне найменування та адреса, зареєстрована торговельна марка (знак для товарів і послуг), відсутня інформація про безпечність, яка складається згідно з вимогами законодавства про мови.

Окрім того, відібрану продукцію відправили до Випробувального центру ДП «Івано-Франківськстандартметрологія». Зрештою, встановили, що іграшка «Герої «Щенячий патруль» не відповідає вимогам безпечності. До того ж, не відповідає їм і іграшкова машинка. Зокрема, не зазначено інформацію про виробника або імпортера, не нанесено жодної попереджувальної інформації для зниження внутрішньо притаманних ризиків, пов’язаних з використанням іграшки.

Доступні крайки можуть становити непередбачений ризик ушкодження. Металеві крайки мають задирки, здатні спричиняти порізи чи подряпини.

Також встановили, що іграшка «Герої «Щенячий патруль» при її використанні становить низький рівень загрози. Натомість іграшкова металева машинка – середній. При використанні продукції споживачі можуть отримати тілесні ушкодження в результаті контакту з іграшкою, механічне пошкодження шкіри, порізи, подряпини.

До слова, за результатами перевірок прийняли рішення щодо обмеження розповсюдження іграшок до приведення їх у відповідність із встановленими вимогами. За порушення підприємців оштрафували на понад 5 тисяч гривень, які сплачені до державного бюджету в повному обсязі.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*