На Волині у продажу виявили небезпену іграшку (ФОТО)

30.06.2018 / Новини

На Волині встановили факт розповсюдження іграшки, яка не відповідає встановленим вимогам та становить середній рівень загрози при її використанні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області.

Так, під час проведення планової перевірки характеристик продукції у одного із розповсюджувачів дитячих іграшок, спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області встановили факт розповсюдження продукції, на пакуванні якої відсутній знак відповідності технічним регламентам.

Також на її пакуванні виробником та імпортером не зазначено інформації про безпечність іграшки та попередження щодо безпечності, які повинні відповідати вимогам законодавства про мови. Виробником та імпортером на іграшці чи її пакуванні не зазначено власне найменування та адреса.

Зразки цієї продукції відібрали для проведення відповідної експертизи щодо безпечності іграшок. На підставі одержаного від Випробувальної лабораторії ДП “Львівстандартметрологія” протоколу випробувань встановлено, що продукція (іграшка “Smash water ball”, торгова марка не зазначена, виробник та імпортер невідомий) не відповідає вимогам пункту 7.2 та пункту 5.2 (с) ДСТУ EN 71-1: 2015

“Безпечність іграшок. Частина 1. Механічні і фізичні властивості” (в частині відсутнє маркування на іграшці чи її пакуванні про те, що вона не призначена для дітей віком до 36 місяців і може бути небезпечною для них, не містить застерігального напису; іграшка має оболонку яка після відповідного випробування на розтяг не залишилась цілісною, в зв’язку з чим внутрішня частина іграшки стала доступною).

Потрапляння внутрішньої частини іграшки (наповнення) у ротову порожнину може спричинити удушення, а при потраплянні до шлунково-кишкового тракту може призвести до його механічного ушкодження.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*