На Волині судитимуть інспекторку митниці

09.02.2018 / Новини

Головний державний інспектор митного поста «Ковель» Волинської митниці ДФС вчинила службове підроблення і зловживала владою та службовим становищем.

Про це  повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

За це прокуратура Волинської області скерувала суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні (кримінальні правопорушення, передбачених частино 1 статті 366, частиною 2 статті 364 КК України).

Здійснюючи митне оформлення транспортного засобу, який одне з господарських товариств возило на територію України, працівниця митниці 10 листопада 2015 року умисно внесла завідомо неправдиві відомості до офіційних документів та долучила до акту митного огляду фотознімки іншого транспортного засобу.

На підставі цього акту підприємство сплатило митні платежі за “кузов автомобіля”, а не автомобіль, увізши в Україну позашляховик “BMW X5”.

Протиправними діями головного державного інспектора державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів під час митного оформлення транспортного засобу на суму понад 507 тис. грн.

Невдовзі працівниця митниці постане перед судом, який і визначить їй міру покарання.

Задля стягнення із неї завданих державі збитків прокуратурою також пред’явлено позовну заяву до суду.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*