На Волині судитимуть фальшивомонетників з Білорусі

31.01.2018 / Новини

Прокуратура Волинської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконні оборудки з підробленими банкнотами номіналом 500 євро, вчинені трьома громадянами Республіки Білорусь.

Про це повідомляє прес-служба Волинської прокуратури.

61-річний мешканець Мінська та його набагато молодші спільники – 36- та 35-річний,  у грудні 2016 року скоїли на території Волині три епізоди збуту восьми підроблених банкнот номіналом 500 євро та три епізоди закінченого замаху на збут шести таких  купюр.

Зловмисники збули одну банкноту касиру відділення банку в Ковелі, а сімома банкнотами розрахувалися, придбавши у магазинах Ковеля та Нововолинська ювелірних виробів на понад 100 тис. грн.

Ще три спроби збути перероблену з банкнот банку Зімбабве “валюту” не вдалися, адже пильні касири банків та продавці магазинів у Ковелі й Любомлі відмовилися її приймати.

Нині двох молодших членів злочинної групи обвинувачують у зберіганні, перевезенні, ввезенні в Україну з метою збуту, замаху на збут та збуті підробленої іноземної валюти (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 199, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 199), а організатора ОЗГ – ще і у використанні завідомо підробленого документа, який видається чи посвідчується нотаріусом (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 358 КК України), адже, в’їжджаючи в Україну, він використав підроблене доручення на транспортний засіб.

Невдовзі всі члени організованої злочинної групи постануть перед судом, який і обере їм міру покарання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*