На Волині судили керівника угруповання, яке незаконно переправляло іноземців через кордон

21.02.2018 / Новини

Зловмисники організували незаконне переправлення громадянина Ісламської Республіки Афганістан через кордон.

У грудні минулого року на Волині припинили діяльність угруповання, учасники якого організували протиправну легалізацію іноземців на території нашої країни, незаконне виготовлення підроблених документів для отримання посвідок на проживання в Україні, а також візових та інших документів, необхідних для виїзду до країн Європи.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Обвинувальні акти стосовно двох осіб, у тому числі керівника групи, за цими фактами скерували до суду в лютому 2018 року.

Встановили, що зловмисники, використовуючи посадових осіб органів місцевого самоврядування та міграційної служби області, нотаріусів і перекладачів, організували незаконне переправлення громадянина Ісламської Республіки Афганістан через державний кордон, забезпечивши його, за грошову винагороду, фіктивним паспортом громадянина України на підставне ім’я.

Завдяки зусиллям правоохоронців досягти кінцевої мети злочинцям не вдалося.

Під тиском беззаперечних доказів обидва обвинувачених визнали вину, прокурор у кримінальному провадженні із ними уклав угоди про визнання винуватості з визначенням покарання у виді значних сум штрафів та умов щодо співпраці зі слідством з метою викриття усіх інших учасників злочинної схеми.

Одну з угод уже затвердили судом, відтак керівник групи, якого визнали винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому групою осіб з корисливих мотивів (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 332 КК України) поповнить державний бюджет на 150 тисяч гривень.

Обвинувальний акт щодо іншого обвинуваченого перебуває на розгляді.

Стосовно інших осіб, у тому числі тих, у яких провели результативні обшуки, досудове розслідування триває та його завершення очікують найближчим часом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*