На Волині суб’єкти господарювання реалізовували пальне без ліцензій

29.11.2019 / Новини

Під час фактичних перевірок, які фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області провели від моменту запровадження ліцензування реалізації пального, в області встановлено низку порушень вимог закону.

Зокрема, в ході 6 фактичних перевірок на Волині встановлено безліцензійну реалізацію скрапленого газу в роздріб. Ще п’ять фактичних перевірок виявили факти зберігання та роздрібної реалізації пального без відповідних ліцензій. Окрім того, фахівці ДПС викрили 18 фактів реалізації пального без наявності ліцензії на роздрібну торгівлю пальним, – інформує ГУ ДПС у Волинській області.

Такі порушення норм Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального” №481/95-ВР( зі змінами) із 1 липня 2019 року передбачають застосування штрафних санкцій до порушників.

Загальна сума штрафних санкцій, що очікують на бізнес за безліцензійну торгівлю пальним – 4,5 мільйона гривень, а за зберігання пального без відповідної ліцензії – 2,5 мільйона гривень. У зв’язку з допущеними порушеннями законодавчих вимог у представників бізнесу співробітники податкової міліції вилучили пального загальною вартістю 5,7 мільйона гривень.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області застерігають представників підприємництва від порушень при реалізації пального і нагадують: із 1 липня 2019 року відбулися суттєві зміни в контролі за обігом пальним, запроваджено Систему електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, введено ліцензування діяльності з виробництва та обігу пального.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*