На Волині створять групи профілактики жорстокості серед дітей

07.11.2018 / Новини

Поліція Волині ініціює створення в навчальних закладах області спільних із освітянами та батьками робочих груп із профілактики жорстокості серед дітей.

Про це йшлося під час наради в головному управлінні Національної поліції в області, – інформує Вголос.

Такі робочі групи консолідують зусилля співробітників ювенальної превенції, педагогів, психологів, а також батьків у протидії проявам жорстокості на насильства серед дітей — булінгу.

“До тепер законодавець не відокремлював поняття булінг як окремий вид правопорушення. У жовтні Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект, який визначає, що таке булінг і передбачає адміністративну відповідальність за нього”, — повідомив Сергій Козак, заступник начальника ГУНП у Волинській області.

Булінгом вважають моральне, або фізичне насильство, агресію, у будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення. Законодавці планують ввести адміністративну відповідальність за вчинення булінгу та приховування працівниками навчальних закладів випадків знущань.

На нараді проаналізували шляхи підвищення ефективності превентивної роботи, пов’язаної зі захистом прав дитини на здобуття загальної середньої освіти та протидією жорстокості й насильству серед дітей.

У ній взяли участь представники управління освіти, науки та молоді, служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, головного територіального управління юстиції в області, а також практичні психологи, соціальні педагоги, співробітники ювенальної превенції поліції Волині.

На нараді також виступили начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Володимир Солоненко, начальник сектору ювенальної превенції УПД ГУНП в області Інна Остапович.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*