На Волині стабільно зростають надходження з плати за землю

27.08.2019 / Новини

За підсумками січня-липня 2019 року громади Волині отримали в розпорядження 242,4 мільйона гривень плати за землю, або на 27 відсотків більше проти аналогічного періоду торік.

«Враховуючи той момент, що плата за землю поряд з іншими майновими податками є вагомим джерелом наповнення бюджету, органам місцевого самоврядування варто активно взаємодіяти з представниками податкової служби в питанні залучення до сплати майнових податків потенційних платників, налагодити систематичний обмін інформацією та оновлення існуючої інформації в базах даних з тим, щоб повною мірою залучити  передбачений законом фінансовий ресурс на розвиток громади», – звернула увагу учасників тренінгу-представників ОТГ завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець підкреслила, що до 30 серпня громадяни –землевласники і землекористувачі, зобов’язані сплатити суму земельного податку, яка вказана у повідомленні від органів ДФС. Кошти сплачуються  до бюджету громади, на території якої знаходиться земельна ділянка.

Якщо повідомлення від ДФС містить недостовірну інформацію щодо фактичного власника, місця розташування та площі земельного наділу, треба обов’язково завітати до державної податкової інспекції з правовстановлюючими документами  на землю з тим, щоб провести звірку. Варто врахувати, що несвоєчасна сплата земельного податку призводить до нарахування штрафу та пені.

Довідково: у січні-липні 2019 року  місцеві громади Волині отримали понад 206 мільйонів гривень плати за землю від юридичних осіб і 36,4 мільйона гривень земельного податку від громадян.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*