На Волині спільно з громадськістю відкрили спортивно-ігровий майданчик (ФОТО)

10.10.2017 / Новини

У Нововолинську на місці пустиря «виріс» спортивно-ігровий комплекс «Спортикус».

Його встановили завдяки спільним зусиллям мешканців 5-го мікрорайону, Фонду Ігоря Гузя «Прибужжя» та Британської ради в Україні. Проект виграв згідно з підсумками проведення третього етапу конкурсу міні-грантів «Крок назустріч», – інформує прес-служба народного обранця.

За словами місцевих мешканців, років з двадцять на цій території був безлад, хащі, сміття. Їм це просто набридло. Вони створили ініціативну групу, яка й зайнялася облаштуванням майданчика для дозвілля дітей і молоді. Тепер тут – конструкції для різних вікових категорій: лазалки, бруси, шведська стінка; перекладина для підтягування, гойдалка, гірка. Є там і гімнастичні та баскетбольні кільця, тенісний стіл, стійки для волейбольного поля.

На свято до громади завітав і народний депутат Ігор Гузь. Він зауважив, що створення таких площ для дозвілля дітей і молоді це чудова ініціатива, але вона потребує розширення.

«Я готовий з державного бюджету включити на наступний рік суму коштів у розмірі 200-300 тисяч гривень, щоб зробити все значно краще, ніж воно є зараз. Якщо міськрада погодить співфінансувати проект, то за державні кошти ми, наприклад, зробимо майданчик зі штучним покриттям. До речі, кілька таких об’єктів за кошти субвенції вже встановили у Володимирі-Волинському. Можливо, проведемо тут освітлення», – розповів парламентар, після чого відзвітував перед мешканцями про голосування в Верховній Раді та зроблене у виборчому окрузі.

Керівник громадської організації «Активний простір» Катерина Сузіна подякувала усім причетним до облаштування майданчика, зокрема, і Руслану Влодарчику – активісту Нововолинська за виготовлення та встановлення металевих конструкцій та зобов’язання доглядати за майданчиком.

«Тепер діти тут можуть займатися спортом, проводити час із користю. Під час цього у дітей формуватимуться позитивні цінності, розвиватимуться додаткові здібності й таланти. Цей простір дасть можливість подружитися і навчитися поважати один одного», – впевнена вона.

Після урочистостей на дітей чекала цікава розважальна програма від аніматорів.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*