На Волині спеціальна інклюзивна школа під загрозою закриття

31.10.2019 / Новини

Розвиток інклюзивної освіти і підтримка закладів, де виховуються дітки з особливими потребами – один із напрямків роботи народного депутата Ігоря Гузя і його команди. Саме тому його команда «включилась» у питання збереження Нововолинської спеціальної школи № 9.

Нагадаємо, тут навчаються діти з тяжкими порушеннями розвитку різного походження, частина з них охоплені навчанням удома, є і такі, що приїжджають на навчання у школу з інших населених пунктів, – йдеться на сторінці нардепа в соцмережах.

Зусиллями парламентаря для потреб навчального закладу раніше закупили і встановили санвузли, адаптовані для її вихованців, придбали мультимедійні дошки і облаштували на її території інклюзивний майданчик для початкової ланки, купили й морозильну камеру. На ці потреби Ігор Гузь залучив з державного бюджету близько 550 000 гривень.

Днями директорка спецзакладу Тетяна Кантор через повідомлення у соціальній мережі звернулася до парламентаря із проханням допомогти вирішити іншу проблему. Річ у тім, що з 2013 року школа перебуває на обласному забезпеченні. Раніше її утримували за кошти міського бюджету. І ось зараз обласна рада рекомендує повернути Нововолинську на утримання цей заклад з умовою співфінансування 50 на 50.

Керівник установи стурбована, що місту не під силу таке фінансове навантаження. Вона побоюється, що школу взагалі закриють.

Нардеп доручив помічникам з’ясувати всі обставини справи. Андрій Бокоч, Володимир Шаповал та Олександра Струбицька зустрілися з дирекцією навчального закладу.

Вони ознайомилися із проблематикою і озвучили позицію Ігоря Гузя: підтримка особливих діток – важливий напрямок, який треба розвивати. Крім того, співпрацюючи з ГО «Світ для дітей», школа стала другою домівкою і для цієї спільноти, де також зростає і виховується малеча з особливими потребами.

Депутат із офіційним листом звернеться у відповідні інстанції, щоб Нововолинську спецшколу № 9 не закрили й гарантували їй фінансове забезпечення для подальшої роботи з дітьми з особливими потребами.

Існування такого закладу вкрай важливо для самих його вихованців та їхніх родин.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*