На Волині – складна ситуація з фінансуванням освітян

24.05.2018 / Новини

Понад 130 мільйонів гривень освітньої субвенції не вистачає, аби належно забезпечити фінансуванням освітню галузь Волині на 2018 рік. Відповідні листи вже надіслали в Кабмін, на що отримали відповідь “Ваші запитання врахуємо”.

Про це йшлося під час засідання комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, – повідомляє ІА Волинські новини.

Заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Тетяна Соломіна зауважила, що ситуація з фінансуванням вкрай складна.

“Загалом по освіті не вистачає понад 130 млн грн. ОДА спрямувала відповідні листи в Міносвіти щодо передбачення коштів. У відповіді, яку ми отримали, йдеться, що міністерство про проблему знає та врахує наші запитання. Тому очікуємо кошти зі столиці”, – інформувала Тетяна Соломіна.

Член комісії Олександр Курилюк наголосив, що проблемне питання варто було раніше піднімати.

“Міносвіти це не вирішить, бо міністра ніхто не слухає. Це питання треба було раніше піднімати, а не розказувати, що в нас реформи і все прекрасно”, – наголосив депутат.

Враховуючи ситуацію, члени комісії рекомендували управлінню світи звернутися в Міністерство освіти, а голові ОДА до Прем’єр-міністра України, аби дофінансувати освітню галузь Волині.

Тетяна Соломіна пояснила, що коштів, які нині є, в середньому, вистачить лише на 9 місяців оплати праці педагогам.

Читайте також:

1 Коментар На Волині – складна ситуація з фінансуванням освітян

  1. Ще більше фінансуйте школи І-ІІІст, де кількість працівників скоро зрівняється з кількістю учнів. Точно коштів вистачить.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*