На Волині сільських учнів можуть позбавити позашкільної освіти

03.03.2016 / Новини

У селах Волині дітей можуть позбавити можливості відвідувати гуртки у позашкільний час.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства сьогодні, 3 березня.

Так, зі слів голови профільної комісії, депутата Волинської обласної ради Юрія Цейка, у зв’язку з закриттям малокомплектних шкіл у селах, учнів ліквідованих навчальних закладів возитимуть спеціальними автобусами на навчання до найближчих населених пунктів.

«Але іноді до школи доїхати складно, бо від населеного пункту до навчального закладу часто немає прямої дороги. Тож, аби дістатися до місця здобування освіти, дітям необхідно долати відстань у 10-12 кілометрів. Якщо ми говоримо про якість освіти, то маємо не забувати й про позашкільну освіту. Зокрема, я маю на увазі різноманітні гуртки, наприклад, музична школа, танці, басейн тощо. Постає питання, чи буде шкільний автобус розвозити дітей з гуртків? Адже відстань забирає дуже багато часу?», – поцікавився обранець громади у колег.

На це начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна зауважила, що вихід із ситуації – створення у районах так званих «шкіл повного дня» на прикладі Володимир-Волинської школи-інтернату.

«О 8 ранку привезли, о 20:00 вечора забрали. Дитина і в басейні, й на танцях. Однак, ми можемо тільки мріяти про такі школи на території усієї Волині», – розвела руками головна освітянка області.

Попри це, члени профільної комісії підтримали питання щодо внесення змін до Стратегії розвитку Волинської області на період до 2020 року, у більшості проголосувавши «за».

Джерело

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*