На Волині розробили спеціальну карту, де зазначено дороги, якими курсують шкільні автобуси

23.01.2018 / Новини

Аби уможливити першочерговий ремонт доріг, важливих із огляду доступності до навчальних закладів на Волині, розроблено спеціальну карту.

Про це йшлося під час бюджетних слухань у Волинській обласній раді 23 січня, – повідомляє ІА Волинські новини.

Як наголосив депутат облради Михайло Імберовський, на ремонт доріг області цього року передбачено більше 400 мільйонів гривень, тому важливо простежити, аби були відновлені шляхи, якими курсують, зокрема, шкільні автобуси.

«Нові автобуси купують, і ми повинні подбати про те, щоб вони могли нормально довозити дітей до шкіл і садочків», – зазначив обранець громади.

Керівниця управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, своєю чергою, розповіла, що з метою співпраці зі Службою автомобільних доріг у Волинській області було розроблено спеціальну карту, де зазначено дороги, якими курсують шкільні автобуси.

Також вона нагадала, що вже цього року на потреби волинських шкіл придбали 15 автобусів.

«Найбільша потреба шкільних автобусів є у ОТГ, райони більш-менш забезпечені автобусами», – сказала Людмила Плахотна і додала, що придбання нових автобусів можливе буде через Державний фонд регіонального розвитку.

Нагадаємо, що у 2017 році придбали 23 шкільні автобуси, загальна вартість яких склала 38,605 мільйона гривень: із Державного бюджету надійшло 29,559 мільйона, решта – кошти місцевих бюджетів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*