На Волині працівницю митниці підозрюють у махінаціях на 340 тисяч гривень

06.11.2020 / Новини

Працівницю митниці на Волині підозрюють у зловживанні службовим становищем, через яке бюджет недоотримав понад 340 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили старшому державному інспектору одного з відділів митного посту «Луцьк» Волинської митниці ДФС про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 364 КК України).

Слідство вважає, що, здійснюючи у вересні 2019 року митне оформлення транспортного засобу, який одне з господарських товариств ввозило на територію України, працівниця митниці, хоч і виявила порушення правил класифікації товару, проте оформила його у спосіб, який дозволяв підприємству сплатити у державний бюджет на понад 340 тисяч гривень менше митних платежів, ніж воно повинно було сплатити.

Протиправними діями старшого державного інспектора державним інтересам спричинено тяжкі наслідки. Вирішується питання про обрання працівниці митниці запобіжного заходу.

Зауважимо, що санкцією ч.2 ст. 364 ККУ за зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*