На Волині працюють поки усі пункти пропуску: яку долю прогнозують надалі “Ягодину”, “Піщі” та “Пулемцю”

14.03.2020 / Новини

Станом на 13 березня всі міжнародні пункти пропуску на Волині працювали у звичайному режимі.

Про це Суспільному розповіла речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

Зокрема, йдеться про 8 міжнародних пунктів пропуску, роботу яких контролює Луцький прикордонний загін: “Городище”, “Удрицьк”, “Дольськ”, “Доманове”, “Заболоття”, “Пулемець”, “Ягодин-авто”, “Ягодин-залізнична станція”.

Нагадаємо: 11 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що з 219 пунктів пропуску на кордоні працюватимуть 49. Інші закриють для людей і транспорту. Проте остаточного офіційного переліку пунктів, які планують закрити, досі немає.

Між іншим, за інформацією журналіста Віталія Глаголи (передає видання Конкурент), на Волині планують зупинити роботу такі пункти пропуску та контролю:

  • на кордоні з Польщею: залізничні вантажні пункти «Лудин» та «Ізов»;
  • на кордоні з Білоруссю: пункти «Дольськ», «Самари», «Тур», «Гута», «Піща», «Пулемець», пункт контролю «Ковель».

Державна митна служба спільно з Державною прикордонною службою надали Кабміну перелік пунктів пропуску, продовження роботи яких є критично важливим для економіки. Наразі усі пункти пропуску працюють в штатному режимі, поки триває обговорення — пише Економічна правда.

“При формуванні цього переліку ми врахували інтереси найбільших імпортерів та експортерів, а також транспортних операторів, які прямують транзитом через територію України.

Важливо: пункти пропуску, через які проходять найбільші потоки товарів, працюватимуть й надалі”, – пише очільник ДМС Максим Нефьодов у Facebook.

Повідомляється, що наразі  ще обговорюється, які саме пункти пропуску тимчасово припинять свою роботу на період карантину.

Зараз Держмитслужба РАДИТЬ перевізникам обирати для перетину кордону ті пункти пропуску, які є основними пунктами сполучення України з іншими державами.

“Закриття частини пунктів пропуску не вплине на порядок оформлення митних декларацій. Імпортери та експортери, як і раніше, зможуть пройти митний контроль на одному із ПП в межах однієї митниці, зазначеної у декларації.

Наприклад, вантаж, який прямував на ПП “Шегині”, зможе заїхати/виїхати через ПП “Краківець” Галицької митниці”, – пише очільник ДМС.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*