На Волині потреби медичних установ вивчають за участі і працівників, і пацієнтів (ФОТО)

10.04.2019 / Новини

З 8 квітня на Волині триває проведення публічних консультацій на базі центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Адже у рамках проекту Світового Банку “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” передбачено оцінювання якості надання медичних послуг та пошук шляхів вирішення нагальних потреб медичних установ за участі медичних працівників та громадян, – йдеться на сторінці “Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу – Волинська ОДА”.

За задумом організаторів цього дослідження, залучення громадян передбачає роботу з пацієнтами та лікарями за встановленою методологією у форматі публічних консультацій, на що необхідно у межах години часу. За їхніми результатами передбачено зустріч з керівництвом центрів, або ж – за потреби – з відповідальними за медичну галузь районів/міст представниками органів місцевої влади.

Попереднє проведення публічних консультацій дозволило виявити питання, які можна вирішити для підвищення задоволеності медичною допомогою первинного рівня як надавачів послуг, так і пацієнтів. Проведення консультацій також сприятиме формуванню позитивної думки населення щодо структурних змін при реформуванні галузі охорони здоров’я.

Як наголошує консультант Світового банку Віка Думанська, за результатами обговорення досвідчені фасилітатори допоможуть сформулювати перелік пріоритетних заходів, які можна впровадити для підвищення задоволеності пацієнтів послугами охорони здоров’я та покращення умов надання медичної допомоги у закладі.

Інформацію щодо результатів цього візиту та рекомендацій щодо покращення надання послуг Управлінню охорони здоров’я Волиснької облдержадміністрації обіцяють надати у травні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*