На Волині послабили карантин

16.07.2020 / Новини

15-го липня регіональна комісія ТЕП та НС прийняли рішення про скасування деяких карантинних обмежень.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

Зазначають, що 15-го липня в смт Ратне відбулось виїзне засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де серед питань порядку денного розглянули питання епідемічної ситуації в області.

Санітарний лікар області Наталія Янко повідомила, що упродовж останнього тижня в області спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Так, показник динаміки випадків інфікування набув сталої тенденції до зниження і на сьогодні складає мінус 22,6 % (при рекомендованому не більше +10 %). Кількість інфікувань за останній тиждень зменшилась на 30 %. Середній показник захворюваності в області зменшився до 28,3 на 100 тис. населення.

Тож члени комісії проголосували за деякі пом’якшення карантинних норм. Зокрема, дозволили пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Окрім того, скасували обмеження щодо роботи закладів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо). Однак, важливою умовою залишається обовязкове дотримання вимог, що встановлені головним санітарним лікарем України.

Нічним клубам, кінотеатрам, ресторанам, кафе, барам тощо дозволили працювати з 7:00 до 23:00.

«Усі ми розуміємо, що людям треба працювати, аби забезпечувати себе та утримувати сімї. Ми розуміємо, що хоче працювати на повну потужність бізнес, а люди, окрім роботи, повинні мати можливості для відпочинку та дозвілля, — зазначив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. — Разом із цим, пандемія ще триває, тому ми повинні навчитися жити в умовах карантину».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*