На Волині більше чотирьох тисяч учасників АТО отримають майже 2000 га землі

29.03.2016 / Новини

Безоплатне надання земельних ділянок учасникам АТО було зініційоване в Україні у червні 2014 року. Відтоді до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та органів місцевого самоврядування краю надійшло вже 6100 заяв від учасників антитерористичної операції та членів їх родин щодо надання наділів різного призначення.

Про це повідомляє прес-служба ГУ Держгеокадастру у Волинській області.

Наразі надано 4197 дозволів на розробку проектів землеустрою на загальну площу 1894,2 гектара. Найбільше – щодо ділянок для індивідуального житлового будівництва (2336 дозволів).

Безпосередньо у власність військовослужбовці вже отримали 2217 земельних ділянок, загальна площа яких складає 995,3 га. З них для індивідуального житлового будівництва – 1128 наділів (155,9 га, для ведення особистого селянського господарства – 533 (791,8 га), для садівництва – 556 (47,6 га).

“Аби зробити процес надання земельних ділянок максимально відкритим, при Головному управлінні Держгеокадастру в області створено дорадчу робочу групу, до складу якої входять представники громадських організацій учасників АТО краю. Вже відбулося декілька засідань робочої групи”, – розповідає начальник земельного відомства області Василь Василенко.

Уся інформація про земельні ділянки, які пропонуються волинянам-учасникам АТО, є у відкритому доступі: на сайті Головного управління Держгеокадастру в області розмішені альбоми-атласи та переліки доступних наділів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*