На Волині планують збудувати 35 вітроелектростанцій

05.02.2019 / Новини

5-го лютого в Іваничах відбудеться зустріч з представниками товариства із обмеженою відповідальністю “Вінд Павер Ес Ай Волинь”, яке заявило про наміри звести на території Іваничівської ОТГ систему вітроелектростанцій.

Про це повідомляє БУГ посилаючись на голову Іваничівської об’єднаної територіальної громади Федір Войтюк.

Йдеться про будівництво, обслуговування й експлуатацію вітроелектростанцій на території Іваничівської громади загальною встановленою потужністю 100 МВт.

ТзОВ “Вінд Павер Ес Ай Волинь” звернулося до Іваничівської селищної ради з проханням погодити розроблення детального плану земельних ділянок на території сільради площею 150 гектарів та поза межами населеного пункту селища Іваничі площею 10,5 гектарів для будівництва та обслуговування об’єктів альтернативної енергетики.

У Іваничівській громаді інформують про те, що інвестори планують встановити 35 сучасних вітротурбін. Висота башти ВЕУ – 60 – 90 метрів. Під один вітряк можуть брати 2 гектари землі в оренду. Вітряки повинні розташовуватися на 600 метрів один від одного та від приватних будинків.

Відомо, що спочатку здійснюватимуться дослідницько-розвідувальні роботи з вимірювання сили і напрямку вітру, оцінки сейсмічної активності тощо.

За попередньою інформацією, інвестора зацікавили також землі Зимнівської громади Володимир-Волинського району.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*