На Волині планують будівництво підприємства з переробки ягід

01.03.2017 / Новини, Статті

За сприяння іноземного інвестора на теренах Волині планують будівництво підприємства з переробки ягід. Про тенденції розвитку такого бізнесу та можливість працевлаштування розповів у центрі зайнятості жителям Любомльщини представник проекту.

Про це говорили 22-го лютого в Любомльському РЦЗ в рамках освітнього проекту “Зимова агрошкола” відбувся семінар “Служба зайнятості –працівникам села”.

Ініціатором проведення заходу стала громадська організація “Об’єднання виробників плодово-ягідної продукції України “Ягідник”.

До заходу долучилися 15 осіб з числа безробітних, фермери, господарники, яких зацікавила ця тема, адже сьогодні ягідництво залишається одним із найперспективніших напрямків у сільському господарстві.

Закордонний та вітчизняний досвід показує, що ягідництво може стати не лише вагомим джерелом збільшення прибутковості використання земельних угідь, а й важливим чинником розв’язання нагальної проблеми зайнятості населення, зокрема, в сільській місцевості. На Волині заплановане будівництво відповідного підприємства.

Представник проекту “Ягідник” Сергій Горбач розповів присутнім, що для членів громадської організації інвестор буде безоплатно передавати саджанці суниці або малини, урожай із яких за умовами договору протягом певного терміну господар буде продавати тільки ГО “Ягідник”. В свою чергу, для отримання гарного врожаю, людина зобов’язується забезпечити ретельний догляд за рослинами.

Зі своєї сторонни “Ягідник” надаватиме агрономічний супровід, можливість зробити експрес аналіз грунту та води, спрятиме в закупівлі на вигідних умовах інвентарю та засобів для захисту рослин.

Мінімальна площа насаджень ягідних культур має бути не менше десяти сотих гектара. Продукцію ягідництва будуть заготовляти безпосередньо на місцях – створюватимуться стаціонарні пункти прийому .

Присутніх цікавили питання щодо статуту громадської організації, системи ціноутворення, страхування від стихійних природних явищ тощо. Отримавши вичерпні відповіді на поставлені питання, 5 учасників семінару написали заяви про згоду у членстві ГО “Ягідник”. Віриться, що зустріч стане початком для організації перпективної власної справи – вирощування плодово-ягідної продукції.

17015636_626873417509208_7791491459776417847_o 17015747_626873214175895_2851593497048378752_o

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*