На Волині планують закрити колонію для неповнолітніх

29.06.2020 / Новини

Ковельську виховну колонію Мін’юст планує закрити, – розповів Суспільному її начальник Іван Абрамчук. Місцеві урядники звернулися до президента, з проханням зберегти заклад.

Зі слів керівника колонії, закриття призведе до порушень законодавства. Нині у виховному закладі 30 неповнолітніх. Востаннє засуджених сюди етапували ще в березні.

“Засуджені по одній кримінальній справі не можуть бути в одній установі. За нашими даними у слідчих ізоляторах зараз перебувають близько 140 неповнолітніх, які під слідством, або чекають вироку суду”, – каже Іван Абрамчук.

У Ковельській міській раді не погоджуються з рішенням Мін’юсту ліквідувати заклад для неповнолітніх злочинців. Нині міські обранці громади готують звернення до президента і Кабміну, щоб залишити колонію.

“Кабінет міністрів хоче закрити колонію консервуючи її, а потім повністю ліквідувати. Це ж наш платних податків – 6 мільйонів гривень вони сплачують до місцевих бюджетів”, – розповів Суспільному голова постійної депутатської комісії з питань дотримання прав людини Ковельської міськради Андрій Мілінчук.

Нагадаємо, у колонії неповнолітні отримують середню освіту. На базі закладу діє професійно-технічне навчання за 6 спеціальностями.

Раніше, на своїй сторінці у соцмережах Мін’юст повідомив, що за 2019 рік держава витратила 2,2 мільйона гривень на утримання Ковельської колонії. У міністерстві повідомляють: цього року вирішили завершити процес консервації виховної колонії на Волині та інших подібних закладів на території України.

2 Коментарів На Волині планують закрити колонію для неповнолітніх

  1. Неповнолітніх злочинців в разі ліквідації колонії розселити по квартираї працівників мінюсту і нехай вони самі їх виховують за свої немаленькі зарплати

  2. Неповнолітніх злочинців в разі ліквідації колонії розселити по квартираї працівників мінюсту і нехай вони самі їх виховують за свої немаленькі зарплати

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*