На Волині планують прийняти програму для забезпечення молоді житлом

08.10.2019 / Новини

У Волинській області хочуть прийняти програму, аби забезпечити молодь власним житлом.

Про це йшлося 7 жовтня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства. – передає ІА Волинські новини.

Так, на розгляд комісії винесли проєкт рішення про затвердження соціально-економічної програми забезпечення молоді житлом у Волинській області на 2019–2023 роки.

Як наголосила директорка Волинського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Тетяна Воробйова, подібна програма діє фактично в усіх областях України, за винятком двох – Волинської та Київської областей.

Вона нагадала, що одна з нагальних проблем, із якою стикнулася країна, – це масовий відтік молоді за кордон. За її словами, втримати молодь можна, зокрема, доступним житлом.

Програму заплановано реалізовувати у два етапи: І етап – 2019–2021 роки; ІІ етап – 2022–2023 роки. Загалом на потреби програми потрібно 26,5 мільйона гривень, із яких 10,6 мільйона – кошти обласного бюджету, ще 10,6 мільйона – гроші міських та районних бюджетів, а 5,3 мільйона – кошти інших джерел фінансування.

Тетяна Воробйова наголосила, що програму на Волині не приймають уже другий рік поспіль.

Натомість станом на 1 січня 2019 року в рейтингу кандидатів на отримання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) та придбання житла у Волинському регіональному управлінні Держмолодьжитла перебувають 325 молодих сімей та одиноких молодих громадян.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*