На Волині пішоходів закликають бути обачними дорогах

14.03.2019 / Новини

Все частіше на автодорогах Волині трапляються дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів. Під колесами автівок люди опиняються не лише з вини їх кермувальників, але й через власну безпечність.

Про це інформує прес-служба автомобільних доріг у Волинській області.

Служба САД у Волинській області закликає пішоходів неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку, а якщо їх немає, то велосипедними доріжками або ж в один ряд узбіччям, тримаючись якомога правіше. За відсутності узбіччя або неможливості рухатися по ньому дозволяється йти по краю проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху.

Рухаючись проїзною частиною чи узбіччям у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходам потрібно виділити себе, а за можливості мати на зовнішньому одязі світлоповертальні елементи. Це допоможе іншим учасникам дорожнього руху своєчасно виявити вас.

Переходити проїзну частину дозволяється лише по пішохідних переходах, а за їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. Забороняється раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід. Варто пам’ятати, що на мокрій, а, тим паче, на дорозі з ожеледицею, гальмівний шлях автомобіля значно збільшується.

Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, потрібно впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються, і лише за їх відсутності переходити дорогу.

За межами населених пунктів пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини, повинні йти назустріч руху транспортних засобів.

Поблизу доріг забороняється залишати дітей дошкільного віку без нагляду дорослих. І обов’язково потрібно розповідати та власним прикладом показувати дітворі як потрібно поводити себе на автошляхах чи поблизу них.

Також на дорозі радимо не користуватись мобільним телефоном і навушниками, а бути максимально уважними та обережними.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*