На Волині пацієнти із порушеннями ритму серця отримали шанс на життя (ФОТО)

11.08.2018 / Новини

У Волинській обласній клінічній лікарні запрацювала установка для проведення інвазивних електрофізіологічних досліджень серця із генератором для радіочастотних абляцій з помпою та програмованою електрокардіостимуляцією виробництва St. Jude Medical Inc.

8-го серпня тут провели перші три операції – з допомогою фахівців із Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова та інженерів-аплікантів з Європи й Києва.

Про це йдеться на Facebook-сторінці медпроекту.

Завідувач відділення порушень ритму серця Волинської обласної клінічної лікарні Ігор Біскуп розповів, що нове обладнання дає можливість діагностувати та вилучати зони аритмії, додаткові шляхи проведення у серці без без накладання швів, без шрамів, без рубців. Натомість робиться пункція (проколювання стінки) центральних вен, заводяться спеціальні трубочки – інтродюсери, по яких у серце заходять діагностичні та лікувальні електроди, які виконують пошук і вилучення проблемних ділянок.

Нове високоякісне обладнання закупили у рамках реалізації на Волині Субпроекту Світового банку і Міністерства охорони здоров’я України “Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області”. Упродовж 11-ти років в області не проводили таких оперативних втручань в принципі. Бо апаратура попередньої генерації (компанії Сіменс), що працювала з 1998 року по 2007 рік, вийшла з ладу і її демонтували.

На жаль, саме розхідних матеріалів для виконання радіочастотних катетерних деструкцій та інвазивних електрофізіологічних досліджень серця придбали за кошти позики не так уже й багато: 20 електродів для проведення радіочастотної абляції та 45 електродів для проведення електрофізіологічних досліджень.

Тому лише 20 пацієнтів зможуть пройти ту ж таки процедуру РЧ-абляції при мінімальних витратах. У подальшому пацієнти будуть змушені купувати розхідники.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*