На Волині оголосили конкурс проєктів на кошти Держфонду регіонального розвитку

21.10.2020 / Новини

В області оголошено попередній конкурсний відбір інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

Відповідне рішення ухвалили 20 жовтня під час засідання відповідної регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсу, – повідомляє Волинська ОДА. 

Члени комісії обговорили порядок проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в області наступного року, а також за результатами засідання одноголосно схвалили текст оголошення.

Таким чином, регіональною комісією розпочато роботу над формуванням переліку зазначених програм і проєктів, реалізація яких сприятиме залученню в область інвестицій задля розвитку економіки та розбудови інфраструктури регіону.

Згідно з відповідними нормативно-правовими актами, ухваленими на рівні держави, вищезгаданий конкурсний відбір буде здійснюватися з врахуванням 7 технічних завдань, серед яких: підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки, розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення, розвиток транскордонного співробітництва, спортивної інфраструктури, інноваційної економіки на основі смарт-спеціалізації. Не менш важливими є раціональне використання природних ресурсів та екологічна безпека, енергозбереження державних і комунальних навчальних та медичних закладів.

До слова, у відборі беруть участь інвестиційні програми і проєкти, подані в установленому законодавством порядку місцевими і центральними органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Основними умовами відбору регіональною комісією інвестиційних програм і проєктів та спрямування коштів ДФРР є фінансування інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку (у тому числі проєктів співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), що мають на меті розвиток регіонів, створення інфраструктури індустріальних та інноваційних парків, спортивної інфраструктури і відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку та відповідних регіональних стратегіях розвитку.

Окрім того, обов’язковим критерієм є наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проєктної документації, співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10%, а також спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Слід зазначити, що загальна кошторисна вартість проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) повинна становити понад 5 млн грн, а для інших проєктів – понад 1 млн грн.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*