На Волині очищують русло річки Риловиця (ФОТО)

17.11.2018 / Новини

У Володимирі-Волинському депутати від партії УКРОП, активісти та місцеві жителі щорічно організовують дружні толоки, аби врятувати річку Риловицю.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Як зазначив депутат міськради Сергій Радкевич, мова про очищення річки триває вже довгий час.

“Два роки тому ми з колегами-однопартійцями, депутатами та просто небайдужими людьми, зокрема з активістом Андрієм Гнатюком, вирішили почисти місцеву річку та облаштувавши біля неї відпочинкову зону для дорослих та дітей. Нашу ідею підтримали у Фонді Ігоря Палиці “Тільки разом”. Депутат облради Вячеслав Рубльов також пообіцяв посприяти у втіленні цього проекту в життя, – розповідає Сергій Радкевич.

Розпочати роботи вдалося завдяки сприянню народного депутата Ігоря Гузя, який звернувся із відповідним зверненням до обласної ради, а депутати, зокрема фракція УКРОПу, одноголосно підтримали цю пропозицію. Тож з обласного бюджету було виділено півмільйона гривень. Наразі роботу розпочали із очищення русла річки, згодом має бути облаштована відпочинкова зона з встановленням малих архітектурних форм. Усі роботи, основні з яких вестимуться уже наступного року, будуть чітко контролюватися відповідними спеціалізованими службами.

Звичайно ж, погода коригуватиме хід виконання проекту, але у планах – закінчити його у найоптимальніші терміни.

“Сподіваємося, що вдасться втілити мрію. На місці чагарників і болота буде чудова відпочинкова зона, що радуватиме місцевих жителів та гостей нашого древнього міста. Зокрема, можна залучити кошти фонду на будівництво (у співфінансуванні) спортивного та дитячого майданчиків, футбольного поля. Андрій Гнатюк зробив ескіз гідропарку. До документації по об’єкту у Мінекології були зауваження, але вони були враховані та виправлені”, – зазначив Сергій Радкевич.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*