На Волині обговорили питання взаємодії ОТГ, РДА та райрад

22.10.2018 / Новини

У стінах Волинської обласної державної адміністрації відбулася робоча нарада голови Волинської ОДА Олександра Савченка, заступника голови Волинської ОДА Сергія Кошарука із радниками та працівниками Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України.

Участь у нараді узяли юрист Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Андрій Погорілий, радник з децентралізації Оксана Урбан, радник з місцевих фінансів Анатолій Матвіюк та радник з регіонального розвитку Петро Гоцалюк.

Під час наради обговорювали важливі питання взаємодії і розподілу повноважень між ОТГ районними радами та РДА, особливо у тих волинських Також поспілкувалися про питання залучення інвестицій в об’єднані територіальні громади.

Під час зустрічі в ОДА присутні обговорили спроможність волинських ОТГ.

На думку радника із місцевих фінансів Анатолій Матвіюка, малі громади із невисокими доходами можуть показати приклад і ефективні моделі використання невеликих ресурсів.

Під час наради наголосили на створенні оптимальних мереж активнодіючих бюджетних закладів, особливо це актуально для незаможних поліських районів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*