На Волині не вистачає фахівців, щоб боротися з африканською чумою свиней

22.08.2017 / Новини

На Волині зафіксували спалах африканської чуми свиней. Натомість ветеринари – у відпустках через недофінансування галузі.

Про це йшлося сьогодні, 22-го серпня, під час бюджетної комісії Волиньради, – пише Волинська правда.

Начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський розповів, що в області – практично патова ситуація щодо ветмедицини. Адже на рік з обласного бюджету виділили лише 12 мільйонів гривень на потреби цієї галузі.

Цих коштів вистачило лише для того, щоб виплачувати зарплату протягом півроку та до середини липня. Серпень же залишився повністю без фінансового ресурсу.

«Нам сказали відправляти людей у відпустки за власний рахунок. Ми відправили. А тут африканська чума. І хто буде діяти в такій ситуації? Можливо, депутати вдягнуть халати, взують чоботи і візьмуть в руки шприци? Я написав наказ відкликати людей, але це ж незаконно. Якщо немає відповідних бюджетних призначень, то керівник має попередити людей про звільнення і скоротити службу», – висловився Богдан Лозинський.

За його словами, це ситуація, якої ніколи раніше не було у Волинській області та і в усій Україні.

«Десь краще, десь гірше, але такого парадоксу, як на Волині, немає ніде», – додав він. За його підрахунками, до кінця року ветеринарній медицині необхідно ще 13 мільйонів на виплату зарплати працівникам.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*