На Волині хочуть ліквідувати районні ради

19.02.2019 / Новини

В рамках реформи децентралізації після місцевих виборів 2020 року планують ліквідувати районні ради та укрупнити райони. Зокрема реформа має торкнутися і Волинської області.

Про це розповів експерт Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Юрій Ганущак під час круглого столу у Волинському центрі розвитку місцевого самоврядування 19 лютого, – інформує Перший.

Йдеться про те, що з 1 січня 2020 року планують створити укрупнені райони в області. Їх точні межі поки не відомі, бо “різати” райони будуть по межах об’єднаних громад.

Станом на лютий 2019 створили лише 50 ОТГ, а за перспективним планом в області має бути 75 об’єднаних громад. За одним із варіантів центри районів будуть в Луцьку, Володимирі-Волинському, Ковелі та Камені-Каширському.

У центрах планують створити РДА га чолі із «префектом». Його основна функція – контроль за органами місцевого самоврядування щодо дотримання закону. Такі райони по країні матимуть від 150 тисяч до 2,2 мільйона населення. А у РДА працюватимуть від 80 працівників (без підрозділів соцзахисту).

Тим не менш у колишніх центрах 16 районів Волинської області планують залишити представництва РДА на 10-15 працівників із функцією зв’язку із місцевими радами та іншими органами, а також моніторингу ситуації в районі. Майно, яким управляє районна рада, будуть розподіляти між іншим органами влади.

В першу чергу на нього претендуватимуть новостворені райдержадміністрації (“префектури”), – пояснив Ганущак.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*