На Волині дитсадок отримав меблі не за батьківські гроші (ФОТО)

12.11.2018 / Новини

У одній з груп закладу дошкільної освіти №5, що у Нововолинську, з’явилися сучасні меблі. Діти отримали ігрові зони та можливість навчатися на нових столах без затрат батьківських коштів.

ЗДО №5 “Самоцвіт” розташований на 15-му мікрорайоні, там виховується 295 дітей в 12-х групах, – інформує БУГ.

Садок має статус національного відродження та гуманітарно-естетичний профіль. До речі, саме цей садок перед новим навчальним роком завжди повідомляє, що готовий приймати на навчання діток, яким не вистачає місця в інших закладах дошкільної освіти міста.

Переважно в усіх групах в дитсадку частково оновлені меблі. Група “Ромашка” також одержала 5 зручних столиків, які регулюються по висоті в залежності від віку діток, на яких вони зможуть їсти, малювати та навчатися, а також меблі з ігровими зонами.

Реалізувати це вдалося за кошти, виділені Фондом Ігоря Палиці “Тільки Разом”, за ініціативи народного депутата Ігоря Гузя.

Керівник місцевого офісу “Тільки Разом” Сергій Назарук та помічник-консультант Ігоря Гузя Борис Карпус побували у дитсадку та подивилися на оновлені меблі.

Директор ЗДО №5 Ганна Микитівна Міщук розповідає, що в усіх групах зроблений ремонт стель, встановлене сучасне освітлення. Поступово оновлюють меблі, адже старі вже зносилися, їх постійно ремонтують. Меблеві плити безплатно виділяють на місцевих підприємствах, а ось за роботу потрібно платити.

Не секрет, що зазвичай батькам зі свого гаманця потрібно давати гроші на виготовлення меблів, якими користуватимуться їхні діти на протязі виховання та навчання в садку.

Цього року, працюючи в своєму виборчому окрузі, народний депутат Ігор Гузь був у навчальному закладі на зустрічі з колективом та батьківським комітетом. Його просили допомогти з оновленням меблів.

Разом з тим за сприяння Гузя за гроші, виділені з держбюджету, у ЗДО №5 заміняють старі дерев’яні вікна. Перший транш у сумі 251 тисяч гривень уже надійшов.

Так, у садку встановили 13 енергозберігаючих вікон та вхідні двері.

Ганна Микитівна та вихователі групи “Ромашка” подякували за допомогу.

Вони задоволені, що нардеп долучається до таких справ. Та говорять, що відтепер діткам в садочку буде тепло, завдяки новим вікнам, а в групі з новими меблями стало затишно та гарно і процес виховання та навчання стане цікавішим.

Користуючись нагодою також показали гордість садка – українську світлицю, де проходять заняття з патріотичного виховання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*