На Волині для амбулаторій планують закупити нові автомобілі (ВІДЕО)

18.12.2018 / Новини

На Волині для амбулаторій загальної практики сімейної медицини закуплять нові автомобілі, а вже незабаром люди зможуть отримувати лікарняні та рецепти від спеціалістів у електронному форматі.

Про ці та інші нововведення стало відомо на брифінгу в управлінні охорони здоров’я ОДА, – йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

В амбулаторіях сімейної медицини дефіцит транспорту, автомобілі старі, затратні та часто несправні. Однак Волинське обласне управління охорони здоров’я обіцяє цю проблему виправити.

У рамках проекту “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” та субпроекту Світового Банку у Волинській області для амбулаторій планують закупити автомобілі. Цю місію доручили управлінню охорони здоров’я ОДА, умовою є і використання електронної системи публічних закупівель Prozorro.

За словами начальника управління охорони здоров’я ОДА Ігоря Ващенюка, із місцевих бюджетів було виділено понад 8 з половиною мільйонів гривень. Моніторинг цін на ринку автомобілів свідчив про можливість придбати 23 автомобілі із зазначеними характеристиками за кошти, передбачені на співфінансування цього проекту.

До слова, переможцем міжнародних торгів у системі Prozorro стало Товариство “Віді Юнікомерс”, з яким, окрім основної угоди, довелося укласти додаткову, адже з’ясувалося, що за певний час вартість предмета закупівлі знизилась.

На брифінгу повідомили, що станом на 17 грудня 2018 року оплата за автомобілі не здійснювалась, однак незабаром усі умови виконають.

На прес-конференції був присутній і головний лікар Ковельського МТМО Олег Самчук, де віднедавна запрацював новий ангіограф, придбаний завдяки проекту Світового банку. За його словами, обладнанням усі задоволені.

Також стало відомо, що незабаром лучани зможуть отримувати безкоштовний пакет послуг у вузькопрофільних спеціалістів, однак для цього необхідно підписати декларацію із сімейним лікарем.

Ще одне цікаве нововведення – можливість дистанційних консультацій та отримання лікарняних довідок і рецептів в електронному форматі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*