На Волині діти отруїлися грибами

14.09.2017 / Новини

На Волині діти наїлися отруйних грибів.

Про це інформує Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на сторінці у Facebook.

Дві бригади ковельського відділення ЕМД приїхали на виклик в одну родину, надавали медичну допомогу (промили шлунок) чотирьом дітям, один з них в був важкому стані. Після того як була надана необхідна медична допомога, всіх чотирьох, транспортовано одразу Волинської обласної дитячої лікарні. Дітей госпіталізовано в відділення ВОДЛ, один хлопчик в реанімаційне.

Як виявилось 13 річний хлопчик десь на лугах назбирав «зелененьких» грибів, приніс додому, а так як батьків вдома не було, заходився їх сам готувати. Лише трохи підсмаживши почастував ними молодших братиків і сестричок.

Ще один чоловік (1976 р.н.) посеред поля назбирав грибів схожих на дощовиків, проте, через 12 годин після вживання у нього з’явилися симптоми отруєння. Приїхавши на виклик до хворого фельдшер ЕМД впершу чергу промив шлунок, надав необхідну медичну допомогу і терміново транспортував в одну з ЦРЛ.

Жінка (1963р.н.) назбирала в лісі «білих» грибів і ретельно їх приготувала. Та через кілька годин після вживання з’явилися симптоми гострого отруєння: блювота, головокружіння, біль в животі. Бригада ЕМД прибувши на місце надала необхідну допомогу (промила шлунок) і транспортували хвору до ЦРЛ.

За минулу добу до диспетчерської центр ЕМД надійшла рекордна кількість викликів пов’язаних з отруєнням грибами.

При перших проявах отруєння грибами промийте шлунок і зателефонуйте на «103».

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*