На Волині діятиме регіональна програма безпечного харчування для дітей

21.12.2019 / Новини

З 2020 року на Волині діятиме Регіональна програма «Дітям Волині – безпечне харчування». Документ розроблений головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області.

На фінансування програми з обласного, районних та бюджетів міст обласного значення, бюджетів об’єднаних територіальних громад спрямують понад 4,5 млн гривень. Термін дії програми – 4 роки, – повідомляє сайт Шацької РДА.

Проєкт рішення розглянуто та затверджено на 27 пленарному засіданні Волинської обласної ради 17 грудня 2019 року.

Основне завдання розробленої програми – забезпечити підростаюче покоління безпечними продуктами харчування, що дозволить запобігти виникненню групових спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь.

Відповідні доручення щодо посилення роботи в цій сфері на місцях були отримані під час селекторної урядової наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука у жовтні 2019 року. За словами Глави Уряду, в школах та дитячих садках щодня харчується 5 мільйонів дітей. За 2019 рік у 38% закладів встановили порушення в організації харчування – 626 отруєнь.

– Питання важливе, адже від якості харчування в освітніх закладах залежить здоров’я та розвиток наших дітей, – наголосила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Мишковець в ході однієї із робочих зустрічей з питань контролю за якістю харчування в закладах освіти області.

Варто наголосити, що на Волині проведена колосальна робота з визначення усіх проблемних питань галузі харчування школярів, проаналізовано роботу кожного харчоблоку освітнього закладу, підготовлено та опрацьовано пропозиції усіх навчально-освітніх закладів.

Представниками Держспоживслужби у Волинській області, спільно з працівниками управління освіти провели ряд навчальних семінарів у районах та об’єднаних територіальних громадах з питань посилення та правильного контролю за якість та безпекою харчування дітей.

Регіональна програма працюватиме над посиленням цілеспрямованого лабораторного контролю безпечності і якості сировини та продуктів харчування, які використовуються для харчування дітей.

Окрім того, виконання пунктів програми дозволить посилити державний нагляд за дотриманням вимог діючих санітарних норм з дотримання протиепідемічного режиму на харчоблоках закладів загальної середньої та дошкільної освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*