На Волині давнє городище хочуть перетворити на туристичну окрасу (ФОТО)

02.10.2017 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь зустрівся із представниками Володимир-Волинської міської ради та директором державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» Володимиром Пикалюком.

Про це нардеп написав на своїй сторінці у Facebook.

“Пам’ятку національної архітектури – давнє городище у Володимирі-Волинському потрібно перетворити на туристичну окрасу. Сюди повинні приїжджати туристи і відчувати дух епохи. Такий осередок в центрі Володимира-Волинського має туристичні перспективи. І щоб якнайшвидше їх реалізувати, потрібно спільними зусиллями пролобіювати виділення з обласного бюджету необхідних коштів для завершення створення проектної документації. В перспективі має постати такий собі музей під відкритим небом.

У 2015 році адміністрація заповідника добилася, щоб за кошти міського бюджету, а це 150 тисяч гривень, зробили ескізний проект майбутньої будівлі. Решту коштів – 126 тисяч, обіцяло виділити управління культури Волинської ОДА вже цьогоріч, щоб затвердити поетапне проектування будівлі. Проте віз і нині там.

Територія городища – це прекрасне місце для проведення численних фестивалів, інших заходів. Треба прокласти доріжки, освітлення. Запросити іноземних експертів та фахівців із Києва, Львова, щоб разом реконструювати історію княжого міста на цих валах. Волиньрада на черговому засіданні розподілятиме кошти обласного бюджету в сумі більше 20 мільйонів гривень. Я буду лобіювати, щоб до кінця року виділили необхідну суму.

p.s. Без сумніву рух цього питання на роки, але братися потрібно вже. Для втілення проекту потрібно добитися виділення коштів державного бюджету або ж вигравати проекти які фінансуються ЄС.

Якщо є ідеї – пишіть Сергій Годлевський, який від нашої команди буде курувати даний напрямок”, – йдеться у дописі народного обранця.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*