На Волині боротимуться з лисицями (ВІДЕО)

20.01.2019 / Новини

Волинські лісівники провели комплексну нараду з користувачами мисливських угідь, під час якої наголосили на збільшенні кількості на Волині тварин, які переносять інфекцію – лисиць.

Під час наради також обговорили найближчий план дій для розвитку лісу, – йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

Начальник Волинського обласного управління лісомисливського господарства Олександр Кватирко розповів, що мають на меті зробити управління лісомисливського господарства такою площадкою, де могли б комунікувати управління екології, дерсжспоживслужба, управління лісомисливського господарства і всі користувачі мисливських угідь.

Олександр Кватирко зазначив, що одне із перших завдань лісівників значно наростити чисельність мисливської фауни, адже волинські угіддя, нічим не поступаються європейським.

“Піднімається питання як збільшити вольєрне господарство в області, бо сьогодні є трішки проблема по дикому кабану. За останні три роки чисельність зменшилась”, – зазначив Кватирко.

Натомість, число диких бродячих тварин таких як лисиці і собаки, що розповсюджують різну інфекцію, в тому числі всім відомий сказ, зросла. Звісно від цього страждають та часто гинуть здорові лісові звірі, а тому шкідників, потрібно негайно видаляти з волинських лісів запевняє мисливствознавець Василь Сухопор.

“Користувачі мисливських угідь повинні створювати спеціальні бригади, які цими питаннями будуть займатися. Треба поширювати і досвід закордонних країн, де чисельність лисиці також висока. Це важливо не тільки для безпеки населення, але і для мисливців також , тому що чим менше лисиці, тим більше зайця і тим більше об’єктів для спортивного полювання”, – зазначив чоловік.

Також під час наради наголосили, що для того, аби лісові мешканці розмножувались, їх потрібно належно утримувати та доглядати за ними. Лісівники постійно займаються підгодівлею звірів. До прикладу, в Шацькому національному парку, хоч і полювання заборонене, однак там активно і успішно працюють над збільшенням фауни. Також прискіпливо стежать за тим, аби до лісових мешканців не занадилися браконьєри.

Близько 60-ти керівників мисливських угідь, разом з керівниками лісгоспів та контролюючих структур дійшли спільної думки, що активно візьмуться за розвиток цього напрямку, аби в же в наступному році, Волинь мала передові показники за зростанням лісових звірів і за викоріненням тих, хто їм шкодить.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*