На “Устилузі” в українця вилучили 140 кг харчових добавок

31.01.2018 / Новини

Українець, повертаючись із Польщі додому як пасажир автомобіля, який в’їжджав «зеленим коридором» через митний пост «Устилуг», усно повідомив митників про побутову хімію вагою до 50 кг, вартістю до 500 Євро, яку везе з собою.

Проте під час митного огляду у багажному відділенні автівки також було виявлено 1704 упаковки харчової добавки «Das gesunde plus» загальною вагою 140 кг, вартістю відповідно до чеків Tax Free 681,6 Євро.

Цей товар теж, як виявилось, належав чоловіку, повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Згідно із статтею 366 Митного Кодексу України обрання смуги «зелений коридор» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через кордон товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 434 від 21 травня 2012 року «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» громадяни можуть ввозити харчові продукти для власного споживання в упаковці виробника у кількості, не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу.

Отже, чоловік одночасно порушив і порядок проходження спрощеного митного контролю, і порядок ввезення харчових продуктів.

На підставі ст.. 511 МКУ товар «харчові добавки» тимчасово вилучили до рішення суду. Статті 471,472 Митного Кодексу України передбачають покарання за такі дії у вигляді штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*