На Світязі триває “оксамитовий сезон”

05.09.2016 / Новини

Пік туристичного сезону на Світязі та інших озерах Шацького національного природного парку припадає, зазвичай, на липень-серпень. Нині ж на Світязі триває “оксамитовий сезон”, який дозволяє відпочити туристам без зайвого галасу та насолодитись затишком Шацького поозер’я.

Відпочинок під час “оксамитового сезону” до душі тим, хто не любить галасу, гучних дискотек, молодіжних тусовок до ранку. Крім того, господарі садиб пропонують вигідні знижки на прожиття у кімнатах та будиночках. Й справді, в основному бази відпочинку у Шацькому краї знаходяться у сосновому лісі, або ж, принаймні, поблизу лісу.

Нині ж відпочивальників порівняно мало, як під час літнього сезону. Навіть поодиноких туристів погода все одно радує – такого спекотного сонця не було навіть влітку. Світязька вода, як і багатьох інших довколишніх озер, хай не морська, але за своїми цілющими властивостями її перевершує, що доведено наукою, адже вмісту срібла більше не знайдете в жодній воді. Зараз вода у озері прогріта до +20-24 С.

Автомобільні, пішохідні, водні, велосипедні екскурсії, сафарі, фридайвінг і навіть пікніки на природі з місцевим колоритом — це далеко не повний перелік того, що можуть запропонувати всiм, хто хоче відпочити для себе. Окрім того, можна замовити відпочинок у чанах, масаж, обтирання лікувальною глиною тощо. Для тих, хто любить “тихе полювання” зараз саме час для збору грибного урожаю.

Хороший вибір цікавого дозвілля можуть запропонувати працівники туристичної компанії «Актіve Світязь». Представник агенції Петро Зуб розповідає, що популярними залишаються екскурсії на туристичних байдарках «Поліська амазонка» та автомобільна екстремальна екскурсія на позашляховику «Країна озер». Багатьом подобаються екскурсії на байдарках «Поліські джунглі» і «Шляхи Робінзонів». Велоралі замовляють не так масово, проте були й такі, яким подобається долати чималу відстань на велосипеді. Цікаво, минулого року остання екскурсія відбулась 14-го жовтня, проте, як буде цьогоріч, судити поки рано.

Зазначимо, що туристичний “оксамитовий сезон” на Світязі зазвичай триває не довго – до кінця вересня Світязь спорожніє.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*