Шацьку загрожує сміттєвий колапс

03.08.2016 / Новини

Шацьке сміттєзвалище можна буде експлуатувати ще кілька днів.

Полігон, який був розрахований на 10 років функціонування, цьогоріч здав свої позиції.

Як запевняє місцева влада, все це через наплив відпочиваючих у літній період, – йдеться у сюжеті  телерадіокомпанії Аверс.

Зі слів селищного голови Сергія Віннічука, така ситуація склалась через наплив відпочиваючих у літній період. Під час туристичного сезону відходів вивозять у 5-6 разів на день більше, ніж зазвичай.

Щоб збудувати нове сміттєзвалище треба порядку 6-7 мільйонів гривень. Оскільки таких коштів держава не має, наразі реконструюють старе звалище. Частину коштів на роботи виділили з обласного бюджету, решту – з селищного.

Наразі там триває реконструкція.

Проте проблему цим не вирішиш, адже за два-три роки сміттєзвалище в Шацьку знову вичерпає свій ресурс. Тож доведеться або перебудовувати полігон знову, або зводити новий.

Та не одне шацьке сміттєзвалище потребує повного оновлення, таких на Волині – близько десятка. Адже саме така проблема постала у Ковелі, Локачах, Нововолинську, Ківерцях тощо.

2 Коментарів Шацьку загрожує сміттєвий колапс

  1. На першій своїй сесії селищної ради новообрані депутати і голова виділили пів мільйона на реконструкцію сміттєзвалища. Пройшло кілька місяців і знову в нас проблема. А що із сортуванням сміття і переробкою, знову щось не так ? Тим часом по Шацьку висить купа оголошень по скупці пластику мукулатури, скла, металів . Але Шацьк виявляється не Ас в цьому питанні, до теми читайте : http://www.volyn24.com/news/70287-firma-kolyshnogo-volynskogo-deputata-zbankrutuvala-cherez-dii-uriadu

  2. Кожного року одне і теж. Яке це звалище серед лісу виковайте більшу яму і Усі проблеми. Це лише балачки для отримання грошей. Переробки нуль. По лісі з усіх боків такі звалища що Шацьку іше далеко

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*