На Світязі рибохорона спіймала чоловіка, який ловив рибу сітками

18.07.2019 / Новини

На території озера поблизу села Світязь Шацького району рейдова група викрила порушника, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – двома риболовецькими сітками.

Про це інформує прес-служба Волинського рибоохоронного патруля.

У сітках браконьєра знаходилась така кількість риби: лин – 5 екземплярів, окунь – 5 екземплярів, плітка – 3 екземпляри. Збитки, завдані водним біоресурсам, склали 2 250 гривень.

На особу оформили протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до районного суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

«Закликаємо громадян не підтримувати браконьєрів, купуючи у них рибу, невідомого походження та невстановленої якості. Нагадуємо, що порушення згідно порядку збуту водних біоресурсів тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 гривень.

Якщо ж такі дії вчинені щодо об’єктів, занесених до Червоної книги України, або таких, що перебували на території природно-заповідного фонду, то розмір штрафу сягає від 1 700 до 4 250 гривень», – повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

На Світязі спіймали браконьєра, який ловив рибу двома сітками. ФОТО

На Світязі спіймали браконьєра, який ловив рибу двома сітками. ФОТО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*